Коники з ароматом шавлії, ляльки – з рути-м’яти

DSC_0356

Лише на Гуцульщині майстри й досі виготовляють іграшки, що не тільки забавляють, а й лікують, оберігають, долю посилають. Утім, здавна дитячі забавки слугували оберегом, мали сакральне значення. Так,скажімо, під час розкопок археологи часто знаходили у житлах трипільців виліплені з глини дитячі іграшки – жіночі та чоловічі фігурки.

DSC_0363

Погодьтеся, якими б яскравими та привабливими не були китайські чи американські іграшки, вони не мають душі. До того ж, здебільшого їх виготовляють з токсичних матеріалів. А ось пошиті з тканини коники та власноруч виготовлені ляльки-мотанки, вирізьблені з дерева машинки зберігають тепло рук майстра, несуть величезний позитивний енергетичний заряд маленькій людині.

DSC_0364

Варто також зауважити, що майстри часто наповнюють пошиті іграшки ароматними травами, щоб дитинка, награвшись досхочу, міцно спала-відпочивала, не мала алергій та зміцнювала імунітет. Скажімо, маля подихало запахами рути-м’яти чи сосни і нежить як рукою зняло! До того ж, стискаючи в кулачок набиту овечою вовною чи травами ляльку, малеча розвиває дрібну моторику рук.

Зрештою, іграшки – це рукотворні дива-обереги, які із задоволенням мають при собі навіть дорослі, адже вони заспокоюють, допомагають зосередитись, а відтак і розв’язати будь-яку проблему.

DSC_0407

Турфірма організовує майстрів на корпоративні фестивалі:

організація роботи майстрів та проведення майстер-класів на мальовничій місцевості серед гір в Івано-Франківськійобласті;
організація роботи майстрів та проведення виїзних майстер-класів з Івано-Франківської області;
декорування території в етнічному стилі;
прокат старожитностей;
прокат дерев’яних конструкцій (столи, лавки, гуцульські огорожі, драбини, острови).

Інформацію можна використовувати з посиланням на сайт:
http://www.okraina.com.ua/
Туристична фірма «Окрайна»
http://www.okraina.com.ua/tours/korporatyvni-tury/

 

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *