Фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле»

Facebook YouTube RSS

Фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле»

  • Фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле»

Два дні (17 – 18 листопада 12 р.)

Карпати – Ужгород – Берегово – Мукачево

План мандрівки

1 ДЕНЬ  

Карпати

8:20 Зустріч групи на залізничному вокзалі.

Переїзд: Карпати – Ужгород – Берегево

Карпати

  • Палац родини Шенборнів-Бугеймів. (6 грн./чол.)

Вражає своєю вишуканістю та архітектурною довершеністю. Він наче створений чарівником, що ідеально поєднав архітектурні особливості будинку та прилеглого до нього парку. Палац будували як літню та мисливську резиденцію для відпочинку на замовлення графу Фрідріху-Карлу Шенборну-Бугейму.

Обід, м. Мукачево

Закарпатська кухня.

Ужгород

Історико-архітектурний ансамбль міста:
  • Площа Федора Корятовича.
  • Вулиця Корзо.
  • Римо-католицький костел Св. Юрія.
  • Василіанський монастир.
  • Підвальний ряд.
  • Замок магнатів Другетів. (15 грн./чол.)
  • Ужгородська ортодоксальна синагога, 1904 р. громади евреїв-ашкеназів.

Фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле»

17 – 18 листопада в Ужгороді пройде фестиваль молодого вина «Закарпатське Божоле». Кращі винороби області запропонують свої винні шедеври гостям свята. Протягом двох днів винороби області виставлятимуть на фестивалі від 7 до 15 різних сортів молодого вина – виробленого з урожаю 2010 року, яке ще зберегло аромат сонця, запашного літнього дня і свіжого винограду. Одна умова: вина повинні бути виключно марочні, а не дешеві ізабельні гібриди. Під час божоле-днів вино не тільки п’ють. Про нього дізнаються й багато цікавого: організатори розкажуть історію виноробства в Закарпатті, традиції вживання та особливості цієї унікальної справи.

Поселення,

Берегівський р-н

Садиби зеленого туризму зі зручностями в номерах та на блок.

Вечеря

Національна страва «Бограч-гуляш» в угорських родинах готується на відкритому вогні в спеціальному казані.

Гуляш, з м’яким присмаком диму та пікантним відтінком мадярської паприки; диво-суп, який готується з декількох сортів м’яса, угорських спецій з додаванням магічних коренів і трав. Майстерність приготування їжі є однією з найдавніших галузей людської діяльності. Примітивна кулінарія, якою вона була у первісних народів, пройшла довгий і важкий шлях свого розвитку, перш ніж, нарешті перетворилася у вишукану кулінарну майстерність.

2 ДЕНЬ

 

Переїзд: Берегово – Мукачево

Сніданок

  • Угорська страва «Лангош».

Лангош – коржик з дріжджового тіста, який смажиться в киплячій олії. Подається найчастіше з часниковим соусом, сметаною, сиром або ж з усіма цими інгредієнтами разом. Лангош розповсюджений, як елемент фаст-фуду та ярмаркового частування в Угорщині. В деяких джерелах лангош згадується, як страва, що потрапила в угорську кухню під час турецького ярма, в інших джерелах історія лангоша йде в давньоримські часи.

Берегово
  • Музей історії виноробства на Закарпатті. (10 грн./чол.)
  • Термальний басейн «Жайворонок» у стилі «римських» купалень. (50 грн./чол.)
  • Винна дегустація в «Старому Підвалі». (50 грн./чол./6 сортів вина)
  • Екскурсія по розвитку виноробства на Закарпатті.

У «Старому Підвалі» визнаними виноробами за традиційними технологіями виготовляються виключно марочні вина з місцевих сортів винограду Берегівського виноробного краю, які витримуються у дубових бочках.

Перекус в дорозі

  • Вода 0,5.
  • Фрукти.
  • Запіканка сирна, 250 г.
Мукачево

Залізничний вокзал.

Поїзд, прибуття

  • 81К Київ – Ужгород (Київ 18:36 – Карпати 8:20)
  • 99 Київ – Ужгород (Київ 15:24 – Карпати 04:53)

Поїзд, відправлення

  • 81 Ужгород – Київ (Мукачево 17:04 – Київ 07:41)
  • 107Ш Ужгород – Одеса (Мукачево 19:44 – Одеса 12:32)
  • 13Л Ужгород – Київ (Мукачево 01:15 – Київ 15:24)

У вартість мандрівки входить:

  • Транспортне обслуговування
  • Ночівля в садибі зеленого туризму
  • Професійні екскурсії
  • Харчування (обід, вечеря 1-го дня; сніданок, перекус 2-го дня)
  • Страхівка від ТАС
  • Супровід групи

У вартість мандрівки не входить:

  • Квитки на поїзд
  • Вхідні квитки – 31 грн./чол.
  • Дегустація вин – 50 грн./чол.
  • Купання в термальному басейні – 50 грн./чол.

З собою мати:

  • Зручне взуття для екскурсій
  • Засоби гігієни
  • Для купання в термальному басейні:
  • Купальник (плавки)
  • Рушник
  • Гумові тапочки
  • Сушку для волосся
  • Особиста аптечка

Деякі фото взяті з сайту Ігора Меліки.

аватар
Татьяна
2012.11.22 00:27
Добрий вечір! Нам дуже сподобилась екскурсія:)Враження залишились дуже приємні. Всі екскурсії були цікаві, захоплюючи:) Екскурсоводи були хороші. Більше сподобалась Кудря Олена зі своїми цікавими історіями:). Ночівля в с.Геча сподобалась: було по домашньому затишно і дуже смачно:). В термальних басейнах сподобалось. На жаль не сподобалось фестиваль молодого вина ми очікували побачити зовсім інше. Як такого фестивалю не було, весь фестиваль проходив в одному підвалі де не пройти не пролізти. Був тільки один виробник який і виставляв своє вино. Відповідно всі були цим незадоволені. Як виявилось всі інші учасники через конфлікт перенесли проведення фестивалю на грудень а від цього постраждали відвідувачі. Зрозуміло, що вини Окраїни в цьому немає, просто шкода що у нас так все виходить :(. Наступного дня була дегустація в одному з підвалів де господарка розпитувала наші враження про фестиваль - ми все чесно розповіли :). Сама дегустація сподобалась і вина непогані і облаштування. Так як екскурсія присвячена фестивалю то хочеться побажати організувати дегустацію в декількох підвалах думаю це було б цікаво - враховуючи непередбачуваність існуючого фестивалю ;).

аватар
Турчина Олена Миклаївна
2012.11.20 17:46
Добрый день, нам все понравилось, все было просто супер! Экскурсоводы -мастера своего дела, кухня просто закачаешься:) единственное чего мне не хватило, но это такая мелочь, в доме где мы ночевали я нигде не могла найти мусорное ведро, в ванной комнате его не было, и для меня до сих пор остается загадка куда его муж вынес :) Фотографии выложим чуть позже. Будем путешествовать с Вами и дальше:)

аватар
Людмила Дашевская
2012.11.19 14:53
Доброго дня тур фірма "Окрайна". я ще трохи відходжу після поїзда. загалом - все було добре. особисто у мене немає ніяких нарікань, у інших може бути по-іншому. у сб нас зустріли вранці. доречі, в санаторій Карпати вхід вже коштує 8грн, а не 6 як раніше. екскурсовод Олена Кудря - вона чудова. вона попереджує, що в неї ніби нестандартні, авторські екскурсії. Але вона живенька, швидко рухається, цікаво розповідає, енергійна. Тому окрім Карпат, ми ще встигли пробігтись по пішохідному центру Мукачева і всеодно всюди встигнути:) про рівень екскурсовода по-перше говорить те, що в неї своя екскурсіна фірма, а вона вела екскурсію цілий день для нас, і по ходу наших прогулянок інші з нею вітались(кланялись))) /великий натовп-група з vidviday.com.ua всюди бігали поперед нас, поки ми слухали Оленині розповіді - їх патлаті хлопці-організатори вітались з Оленою, тому я знаю, що то їхня група, бо ж у них такий же маршрут/ фестиваль вина в Ужгороді не такий вже й фестиваль. Так, в одному підвалі дегустація різних вин, але, здається, одного виробника. Казали, що щось там організатори не подилили, і тепер ще у грудні буде ще один фестиваль вина. На вході купуєш бокал за 80 грн. - до нього 1 літр вина, і наливають різні вина для дегустації у тому єдиному підвалі. Оскільки ми вже були там ввечері, після заходу в замок - то вже й вин, й людей було менше. Але ми на цей раз не по алкоголю, а інші кафешки в Ужгороді теж дуже приємні, ну і ціни теж) десь о 18 ми виїхали, висадили Олену в Мукачево і водій нас завіз у те далеке село)) рос.мовою розмовляла й розуміла лише хазяйка)) вона казала, що звати її Клара. по приїзду всіх вгостили грушівкою. вони ще якусь групу приймали у 18 чоловік. і, певно, ті захотіли бути окремо, бо накрили нам і поселили насу першому будиночку. тому, я так думаю, не всім пощастило з ванною кімнатою у номері. мені і ще одній парі пощастило(тому я й не возмущаюсь), а іншим двом - ванна/туалет були на поверсі. ввечері окрім двох тазіків гуляша з величезною кількістю м"яса(смачно) нас ще нагодували голубцями. певно, по їхнім міркам, одним гуляшем не наїсися. а для іншої групи вони готували голубці, ну і нам досталося/вгостили, і ще солодкі піроженки ніби медовик. але вони не знали, що апетити у нас скромні, і два підноса голубців на 8 чоловік - забагато))) загалом, дуже смачно. і ще на столі було 2 глечики домашнього вина)) номери в них гарні, тиша і спокій (відносно попередніх моїх ночей, як ми жили в Карпатах поруч траси і жд дороги))) ввечері при нас замісили тісто, а вранці показували як жарять в олії ті коржики, ну і з собою сухпай коржиків видали)) і продавали і вино, і вареньку, хто хотів купував. Екскурсовод другого дня не так щоб дуже сподобався. але без неї ми б взагалі нічого не дізнались. жіночка-власник тих дегустаційних підвалів у Берегово дуже емоційна)) розпитувала як та що ж було в Ужгороді на фестивалі)) цікаво розвовідала, продавала. музей в Берегово теж оригінальний, певно, бо зібрала його одна людина. в термальних басейнах людям теж сподобалось (я не пішла плавати). загалом - багато що побачили, траса Ужгород-Мукачево-Берегове - хороша. добре, що я не поїхала в Берегово сама - мене воно і вчора не вразило. а з екскурсією - швидко й основне побачила/почула. по винам, думаю, теж все вдалось - у сб дегустували в Ужгороді, ввечері було домашнє в Гечі, в нд у підвалі. щодо водія - їздить добре, але в нього була пахучка/ароматизатор у машині з запахом ладана. І коли ми вечеряли вже увісьмох ввечері в Гечі, і познайомились і сплкувались - від сімох людей я про неї почула - що дуже сильно пахне, і вони її відчувають, і не в захваті від того. а коли ще й пічка включається в машині - то запах ще сильніше відчувається. не знаю, як так сталось, що я єдина не чула того запаху і він мені не заважав (хоч зараз я на все погано реагую), тому я теж по цьому поводу не возмущаюсь, а кажу що від інших чула. а пара Саша і Лена, що теж їздили - ми особисто не були знайомі, але моя мама і Сашина мама працюють разом. і моєї мами розповіді куди і з ким я катаюсь і списком турфірм - поширились, і вони поїхали))) це добре) так що дякую за хорошу організацію. нашим друзям теж сподобалось. ще маленька ремарка щодо харчування - коли ми обідали в сб у Мукачево - якщо є вибір - обирайте зал для некурящих. ті хто курять - ті потерплять, а хто не курить - не буде мучитись.

Ваш email
Ваше ім'я
Відгук
Вверх