Виставка презентація «Підгорецький замок»

Виставка с результатом проведених робіт із пошуку та ідентифікації фотографій, креслень, ескізів, інтер’єрів, фасаду декору та парку Підгорецького замку, які збереглись в архівах України та Республіки Польща. Організація такого роду експозиції відбудеться вперше за всю історію України. Вона дозволить розкрити велич Підгорецького замку і стане основою для відродження експозиції в самому замку.
Метою цього заходу є промоція замку та його туристичної привабливості,
яка дозволить поширити знання серед потенційних відвідувач про історико-культурну спадщину регіону і України в цілому. Застосування такого роду сучасних методів підвищення інтересу до замку, як історико-культурологічного об’єкту, є кроком до реновації об’єктів архітектурно-ландшафтного комплексу «Підгорецький замок».
В подальшому матеріали експозиції буде розміщено у приміщеннях
Підгорецького замку та використано при відтворенні музею на території замку.
Даний проект, в перспективі, дозволить (на підставі ідентифікації музейних експонатів) забезпечити повернення збережених в музеях України, Польщі, Росії, Бразилії унікальних мистецьких збірок в первинні автентичні інтер’єри замку і надасть можливість використовувати замковий палац як основну складову частину проектованого музейно-рекреаційного комплексу не тільки для України, але й враховуючи його унікальність – для світової спільноти.


Партнер проекту
Львівська Національна Галерея Мистецтв.
Ініціатор проекту:
Благодійний фонд «Підгорецький замок».

2 thoughts on “Виставка презентація «Підгорецький замок»

  1. Міша

    Дуже гарний замок . Хотів би щоб це все ,що на фото – повернулося до ВЕЛИЧНОГО ЗАМКУ.

    1. Наталия Post author

      Міша у фондах Олеської катедри біля замку є багато речей, багато й по інших замках. При житті опікуна Возницького багато зусиль у відновлення Підгірців вкладалося: кошти спонсорів, держави. Гарно було б хоча щоби роздрукували великі банерні плакати із старих репродукцій.

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *